author image
Religious

Γαστρονομία

Γεύσεις της Λιμνοθάλασσας

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι από τους πιο φημισμένους ιχθυοπαραγωγικούς τόπους στην Ελλάδα. Στα νερά της ζουν τσιπούρες, κέφαλοι, χέλια και λαβράκια, που μπορεί κανείς να γευτεί στα εστιατόρια της περιοχής, μαγειρεμένα με τοπικές συνταγές.
Το πιο φημισμένο, όμως, από τα προϊόντα της είναι το αβγοτάραχο, το πολύτιμο έδεσμα που παράγεται από τον θηλυκό κέφαλο και παρασκευάζεται εδώ με την παραδοσιακή διαδικασία που οι ψαράδες της λιμνοθάλασσας διατηρούν από γενιά σε γενιά. Θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη νοστιμιά του, που οφείλεται στη σύσταση της χλωρίδας της λιμνοθάλασσας.