Αξιοθέατα

Αρχαιολογικοί Χώροι & Ιστορικά Μνημεία

Συντεταγμένες: 37.904935, 22.878805

Αρχαία Κόρινθος

Η Αρχαία Κόρινθος έχει μεγάλη και σπουδαία ιστορία καθώς ήταν μια από τις σημαντικότερες και πλουσιότερες πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας. Κύρια αντίζηλός της υπήρξε για μεγάλη περίοδο, η άλλη αναπτυγμένη ναυτική υπερδύναμη της εποχής η Αθήνα.

Η Κόρινθος είχε στον έλεγχό της το νευραλγικό για τον αρχαίο κόσμο σημείο του Ισθμού. Πάρα πολλές πόλεις του ευρύτερου αρχαίου Ελληνικού κόσμου αποτελούσαν αποικίες της και αυτό από μόνο του καταδεικνύει τον πλούτο και τη σημαντική επιρροή που ασκούσε. Καταστράφηκε από τους Ρωμαίους για παραδειγματισμό το 146 π.Χ., μετά από την ατυχή για τους Έλληνες μάχη στον Ισθμό της Κορίνθου. Τα ερείπια της Αρχαίας Κορίνθου ακόμη και σήμερα στέκουν μάρτυρες του αλλοτινού της μεγαλείου.  Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, μεταξύ άλλων, τους επιβλητικούς κίονες του ναού του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ., την αρχαία αγορά με το "Βήμα του Αποστόλου Παύλου", το Ωδείο, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό και άλλα δημόσια κτίρια μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.  

Στο χώρο βρίσκεται και ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου. Στις τέσσερεις αίθουσες και τις δύο στοές του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την αρχαϊκή Σφίγγα του 6ου π.Χ. αιώνα, η οποία βρέθηκε σε άριστη κατάσταση, ευρήματα από το Ιερό του Ασκληπιού, ίχνη παρουσίας ισραηλιτικής κοινότητας των ρωμαϊκών χρόνων (κοινότητα την οποία επισκέφθηκε και αργότερα απηύθυνε επιστολή του ο Απόστολος Παύλος) κ.ά.

Πληροφορίες

Επιπλέον

Άλλες Ονομασίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου

Διεύθυνση: Αρχαία Κόρινθος

Αξιοθέατο στο χάρτη

Άρθρα στην ίδια περιοχή