Αξιοθέατα

Μουσεία

Συντεταγμένες: 39.075163, 26.575297

Μουσείο Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade

Το Μουσείο Teriade, στο προάστιο Βαρειά της Μυτιλήνης, φιλοξενεί μόνιμη έκθεση του συνόλου του εκδοτικού έργου του εμπνευσμένου ανθρώπου και καλλιτέχνη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade.

Ο Στρατής Ελευθεριάδης - Teriade γεννήθηκε στη Μυτιλήνη τον Μάιο του 1897 και πέρα από το ενδιαφέρον του για τη ζωγραφική, υπήρξε εμπνευσμένος εκδότης και τεχνοκριτικός. Άρχισε να εκδίδει μοναδικής ποιότητας βιβλία τέχνης που απέκτησαν παγκόσμια φήμη. Μεταξύ αυτών και το περιοδικό VERVE με το οποίο κατάφερε να δημιουργήσει μια διαλεκτική σχέση ανάμεσα στους καλλιτέχνες και τους συγγραφείς.

Στη συλλογή του μουσείου ξεχωρίζουν έργα γνωστών καλλιτεχνών, τεύχη του περιοδικού Verve, αντίτυπα των Μεγάλων Βιβλίων  (Grand Livres) που κοσμούνται από πρωτότυπα έργα των Σαγκάλ, ΜατίςΠικάσο κ.ά. σημαντικών εκφραστών της Μοντέρνας Τέχνης του 20ου αι. καθώς και αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων. Η συλλογή αυτή καθιστά το Μουσείο μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ακόμη και τα μεγαλύτερα μουσεία στον κόσμο δεν διαθέτουν παρά μόνο μικρά τμήματα από την αντίστοιχη σειρά αυτού του εκδοτικού έργου.

Πληροφορίες

Επιπλέον

Διεύθυνση: Βαρειά, Τ.Κ. 81100

Πρόσβαση: Ι.Χ. αυτοκίνητο, Αστικό Λεωφορείο

Στάθμευση: Ελεύθερη

Τηλ.: (+30) 22510 23372

Αξιοθέατο στο χάρτη

Άρθρα στην ίδια περιοχή