Γεύσεις της Καρδίτσας
Η γαστρονομική κληρονομιά της Καρδίτσας είναι άρρηκτα δεμένη με την αγροτική παραγωγή. Χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής είναι το λουκάνικο, το τσίπουρο, τα όσπρια, το κρασί, η ονομαστή φέτα Αγράφων.
Λόγω της κτηνοτροφίας το κρέας είναι πολύ δημοφιλές, ο τραχανάς δεν λείπει από το τραπέζι, κυρίως τον χειμώνα, ενώ οι πίτες έχουν την τιμητική τους κάθε εποχή. Πιο φημισμένη είναι ο «πλαστός», μια «ψεύτικη», όπως λέγεται, πίτα χωρίς φύλλο, που αποκαλείται «μπατσαριά». Φτιάχνεται, όπως και η «μπατζίνα», από καλαμποκάλευρο, χορταρικά ή κολοκύθα και τυρί. Η πιο εκλεπτυσμένη γεύση της περιοχής προέρχεται από τη βλάχικη κουζίνα και είναι η πάπια καβουρμάς.